اینبار میخوام یه سایت باحال و خوب رو بهتون معرفی کنم. Codeanywhere سایتیه که به ما امکان میده کدهامون رو توش بنویسیم و همهجا همراهمون داشته باشیم. ممکنه پیش خودتون بگید: خوب خیلی از سایتها این امکان رو فراهم میکنن! حالا که چی؟
خوب، باید بگم که codeanywhere فقط یه سایت برای نگه داشتن کدهامون نیست، یعنی فقط یه کد ادیتورِ آنلاینِ خشک و خالی نیست! بلکه کلی امکانات داره. codeanywhere تواناییهایی داره که ما رو تواناتر میکنه. در ادامه به بعضی از امکانات codeanywhere اشاره میکنم.
محیط کار زیبا با یه تِمِ خوب!
من که خیلی با محیطِ کارِ codeanywhere حال میکنم. مثل همهی سایتهای اینکاره، codeanywhere یه ادیتور آنلاین داره. البته کد ادیتور خیلی خوب و قدرتمندی داره که همهی زبونهای برنامهنویسی و تگنویسی مشهور رو حمایت میکنه، از javascript، python، php، ruby، html، css گرفته تا Go، Kotlin، Scala و قس علی هذا!
کد ادیتور قدرتمند codeanywhere چیزی کم از Sublime Text و Visual Studio Code نداره و همون راحتی و زیبایی رو بهمون ارائه میده. گرچه تا جایی که من میدونم فعلا امکان نصب کردن extension روی کد ادیتورش وجود نداره. البته این کد ادیتور همینجوریش هم از امکانات رایج و لازم برخورداره.
کد ادیتور codeanywhere یه امکان باحال داره به اسم beautify که کدها رو خوشگل و تر و تمیز میکنه! کافیه وقتی دارین اسکریپتتون رو تایپ میکنید کلیدهای ctrl+B رو بزنید تا همهچی یهویی زیبا بشه، فاصلهها و تورفتگیها همهچی درست بشه! البته این امکان رو میشه تو Sublime Text و Visual Studio Code هم فعال کرد، فقط کافیه پکیجش رو نصب کنید.
Containerهای دوستداشتنی! با دسترسی کامل!
Codeanywhere به ما امکان این رو میده که یه چیزی تو مایههای سرور مجازی مبتنی بر Ubuntu یا Centos راه بندازیم. اون هم مجانی و بیدردسر! فقط کافیه container موردنظرمون رو انتخاب کنیم، مثلا BEAN Stack یا Laravel Stack یا هرچیز دیگهای که دوست داریم، اون رو انتخاب میکنیم و چند ثانیه بعد سروری تحویل میگیریم که کامل تنظیمشده، چیزهای لازمه روش نصب شده و آمادهی کاره.
البته سروری که تحویل میگیریم همیشه روشن نیست، به قول فرنگیها Always On نیست، یعنی زمانهایی که باهاش کار میکنیم روشنه و به کارمون میرسیم، اما وقتی سایت رو ببندیم چند دقیقه بعدش سرور هم خاموش میشه. در هر صورت، اگه دوست دارین یه سرور همیشه روشن تحویل بگیرین میتونین با هزینهی کمی عضویت خودتون رو ارتقا بدید. من به شخصه یه اکانت Freelancer از این سایت تهیه کردم، تا اینجا هم ازش راضی بودم.
درضمن، دسترسی به ترمینال این سرور از طریق SSH برامون فراهم شده، هم تحت وب و هم به صورت remote با نرمافزار دلخواه خودمون. تو ترمینال هر کاری که دلمون بخواد میتونیم بکنیم. دسترسی sudo هم برامون فراهم شده تا تغییرات دلخواهمون رو اعمال کنیم و چیزایی رو که دوست داریم نصب کنیم.
به لطف containerهایی که codeanywhere بهمون ارائه میده، میتونیم کدهایی که آنلاین مینویسیم رو آنلاین هم اجرا کنیم و نتیجهش رو ببینیم. خوب نیست؟ به نظر من که خیلی جالبه.
دامین اختصاصی!
codeanywhere به صورت پیشفرض یه آدرس آدمیزادی به کانتینری که ساختیم در نظر میگیره به این صورت:
containername-username.codeanyapp.com
که پورتهای ۱۰۰۰ تا ۹۹۹۹ هم برامون آزاده و میتونیم ازشون استفاده کنیم، البته پورتهای ۸۰، ۴۴۳ و پورت مربوط به SSH هم برامون باز هستن.
codeanywhere امکان دسترسی به این آدرس از طریق https رو هم برامون فراهم کرده.
علاوه بر این میتونیم دامین اختصاصی خودمون رو هم روی پورت مورد نظرمون ست کنیم.
Connections
Codeanywhere به ما امکان میده که یه اتصال با اکانتهای ذخیرهسازیمون مثل Google Drive، OneDrive، Dropbox و حتی Github رو فراهم کنیم و به راحتی فایلهای توی اونها رو ببینیم و ویرایش کنیم. و حتی مهمتر از این چیزا، میتونیم یه ارتباط با سرور مجازی دیگهمون که توسط سرویسدهندههای دیگه گرفتیم برقرار کنیم و از طریق SFTP و SSH اونها رو هم کنترل کنیم و فایلهاشون رو ویرایش کنیم. به نظر من خیلی امکان خوبیه، سرعت خوبی هم داره.
البته codeanywhere امکانات دیگهای هم داره مثل revision که نسخههای مختلف فایلهامون رو نگه میداره. امکان برنامهنویسی همزمان گروهی و غیره. خودتون میتونید یه سری به سایتش بزنید، بیدردسر و خیلی سریع عضو بشید و امکاناتش رو ارزیابی کنید.
همیشه شاد باشید.
قربان شما،
آمیرزا
تو این زمینه یه وب سایت بود به نام koding.com اونم گزینه خوبی بود. البته خیلی وقته دیگه باهاش کارنکردم.
درسته، یادمه خیلی وقت پیش تستش کرده بودم، چند سال قبل بود. اگه درست یادم مونده باشه اون موقعها Koding هم همچین امکاناتی رو ارائه میکرد. نمیدونم هنوز هم همون امکانات رو ارائه میده یا نه؟!؟
سلام. چقدر جالب و شیک درآمد زایی میکنن. همه راضی هم رایگان هاش امکانات کافی داره و هم اکانت های پولی. حالا ما یه اپ مینویسیم مرجع داروهای گیاهی با پرداخت درون برنامه ای. فقط برنامه میاد بالا و درباره ما فعال هس. رو هر چی دست میذاری میگه باید بخری. خود این پول در آوردن از این جور سرویس ها یه هنر خیلی بزرگه. البته این جنبش نرم افزار آزاد داره نسل بهتری از قدیمی تر ها تو ایران هم تربیت میکنه. کاش منم یاد بگیرم یه سرویس که هم به درد دنیا بخوره هم کار راه انداز دیگران باشه راه بندازم
با حرفات موافقم مهدی جان. خود من اول رفتم سراغ امکانات مجانیای که codeanywhere ارائه میداد، اصلا فکر نمیکردم اکانت بخرم ازش، یه چند ماهی باهاش کار کردم، دیدم هم خوبه و هم رو به بهبود، هر چند وقت یه بار هم امکاناتش رو بهتر میکنه، برا همین تصمیم گرفتم یه اکانت بخرم ازش، چون دیدم امکاناتش به کارم میان. در هر صورت، امکانات مجانیش هم خوب و کارا هستن. دمشون گرم 😀
سلام
اول تشکر از معرفی این سایت بسیار کاربردی و عالی.
از وقتی معرفی کردین رفتم و باهاش درگیر شدم. خیلی خوب بود.
سوالی داشتم.
من تا حالا از سایت خارجی خرید انجام ندادم. شما خرید رو به چه صورت از این سایت انجام دادین؟
ممنون حمید جان،
اوهوم، سایت خوبیه، خیلی از چیزها رو میشه روش تست کرد.
درمورد خرید از سایتهای خارجی، من چون visa card و mastercard ندارم بالطبع فعلا از شرکتهای واسطه استفاده میکنم. برای خرید از codeanywhere هم از شرکت Payment24 استفاده کردم تا پرداخت رو برام انجام بده.
ممنون از معرفی این سرویس. قابل ذکر هست که C9.io هم امکانات مشابهی رو در اختیار میگذاره با محیطی به نظرم جذابتر و کاملتر. اما به دلیل اینکه روی زیرساخت Google App Engine پیادهسازی شده و متاسفانه گوگل هم ایران رو تحریم کرده، دسترسی بهش با محدودیتهایی روبرو هست.
نکته منفی در خصوص codeanywhere که دیدم iOS App شون هست که بر خلاف محیط وبشون بسیار سنگین و پر از باگ هست و تقریبا غیر قابل استفاده. اگر در این مورد (برنامه موبایل) پیشرفت داشته باشند تبدیل به یک امتیاز مثبت میشه در برابر c9 و سایر سرویسهای مشابه.
در آخر اگر به دنبال سرویس مشابه دیگری هستید، Eclipse Che رو هم پیشنهاد میکنم امتحان کنید که به راحتی روی سرور خودتون به کمک داکر قابل نصب هست.
ممنون از نظرت فرید جان،
درمورد Cloud9 یه مشکلی وجود داره که خودت هم بهش اشاره کردی. از تو ایران نمیشه راحت و بی دردسر باهاش کار کرد!
درمورد اپ codeanywhere هم درست میگی، من با اپ اندرویدش کار کردم، واقعا انتظار داریم که بهتر از اینی که هست بشه. مخصوصا اگه اهراز هویت دو مرحلهای رو فعال کنیم، دیگه نمیتونیم تو اپ لوگین کنیم، چون فعلا از اهراز هویت دومرحلهای حمایت نمیکنه! در هر صورت، نسخهی تحت وب خوبی داره که میارزه باهاش کار کنیم. من با نسخهی تحت وبش راحتم واقعا.
راستی، ممنون بابت معرفی Eclipse Che. باهاش آشنا نبودم تا الان.
و البته اپلیکیشن موبایلی این سایت !
درسته، این سایت اپلیکیشن موبایلی هم داره، ولی اپلیکیشن موبالیش هنوز بعضی از امکانات رو ساپورت نمیکنه، مثلا اپ موبایل این سایت Two-Factor Authentication رو ساپورت نمیکنه!
یا مثلا از طریق اپ موبایل نمیشه به SSH کانتینر دسترسی داشت.
البته انتظار میره که به مرور زمان اپ موبایل codeanywhere تقویت بشه و امکانات بیشتری رو فراهم کنه.
آمیرزا کارت درسته
بیشتر بنویس، منو هم وسوسه کردی برای شروع دوباره نوشتن
ارادت 🙂
ممنون از لطفت علیرام جان،
امیدوارم که تو هم بلاگ بنویسی و تجربیاتت رو با دوستات به اشتراک بذاری 😀
سلام چرا نمیشه تو قسمتی که ترمینال باز میکنم میخوام کد pastکنم نمیشه
اگع میشه لطفا راهنمایی کنید
سلام علیرضا جان،
تو ترمینال تحت وب CodeAnyWhere دو جور میتونی paste کنی.
اولیش که سادهست، راست کلیک کنی و paste رو بزنی.
دومین راه اینه که این کلیدها رو بزنی: ctrl+shift+v
سلام از این سایت همین اشتراک شمارو گرفتم ولی بعد از چند ساعت آفلاین میشه
چرا؟ چیکار کنم؟ گزینه always on هم روشنه ولی بازم خاموش میشه😔
بهترین راه تماس گرفتن با خودشون هست، میتونی یه تیکت برای بخش پشتیبانی ثبت کنی. من به شخصه هر وقت مشکل داشتم و ازشون سوال کردم جوابم رو دادند.
سلام. دکمه Enable Always On
چیه؟
سلام
این دکمه تنها در صورتی کار میکنه که یکی از طرحها رو خریداری کرده باشید.
اگه توجه کرده باشی کانتینرها در صورتی که ازشون استفاده نکنی بعد از چند ساعت غیرفعال میشن. در صورتی که کانتینر رو از نوع Always On انتخاب کنی، دیگه غیرفعال نمیشه و همیشه فعال میمونه.
آهان.ممنون
ببخشید.چطوری باید طرح ها رو خرید؟
فرآیند خریدش ساده و سر راسته. فقط پرداختش باید به صورت ارزی انجام بشه. که برای این کار میتونید از شرکت های واسط استفاده کنید.
سلام.میشه معرفی کنید؟
با وضع فعلی قیمت دلار فکر نکنم فعلا خرید از این سایت به صرفه باشه.
من ثبت نام کردم توش بعد قسمت editor برام لود نمیشه و اون لودینگ بفنفش هی میچرخه فقط
سیستم من
۱ گیگ رم
گرافیک ۵۱۲
سی پی یو سلرون ۲.۴ ghz
چرا و چطوری باید حلش کرد ؟
اگه مشکلی با سایت داری یه تیکت برای بخش پشتیبانی سایت ثبت کن.
سلام امیرزا قیمتش برای خرید چنده؟؟
در این وضعیت نا به سامان دلار فکر نکنم خرید طرحهاش دیگه به صرفه باشه، گرچه توی سایتش لیست قیمتها موجوده.
سلام ببخشید من چطور میتونم یه ربات روی این سرور ایجاد کنم؟
من قبلا از روی آموزش یه ربات تبچی که سورسشو از گیت هاب میگرفت راه اندازی کردم.
آشنایی تخصصی با ساخت ربات ندارم منتها اگر سورس آماده یک ربات را داشته باشم چطور میتونم از سرور های این ربات برای راه اندازیش استفاده کنم؟؟؟
سوالت به نظرم خیلی کلی بود! یا من متوجه نشدم چی میخوای…
در هر صورت، تو اینترنت که جستجو کنی معمولا جواب خیلی چیزها رو پیدا میکنی.
سلام. این سرور دیگه بدرد نخور شده.
محدودیت گذاشته برای رایگان .
فقط روزی ۲ ساعت روشنه
سرورهای همیشه روشن از اول هم پولی بودن تو codeanywhere و رایگان نبودن ..
در هر صورت دیگه خیلی به صرفه نیست، چون قیمت دلار خیلی افزایش پیدا کرده!
سلام دوست عزیز من با دستور Erorمواجه میشم چیکار کنم؟
این جور موقع ها بهترین راه فرستادن یه پیغام برای بخش پشتیبانی خود اون سایته …
در هر صورت دیگه کانتینرهای مجانی ارائه نمیده این سرویس گویا…